Dani smijeha u Kinu Valli

danismijeha1EVENT

Javna ustanova Pula Film Festival pridružila se obilježavanju Dana smijeha, filmskoj manifestaciji u organizaciji Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra. Dani smijeha održat će se od 2. – 6. svibnja u 22 kina diljem Hrvatske, a započinju s kultnim filmovima poznate čehoslovačke novovalne komedije.

Kino Valli će 3. i 4. svibnja svojim posjetiteljima zagarantirati smijeh uz dva kultna naslova:

3. svibnja - 18:40 - Ljubavni jadi jedne plavuše - Romantična komedija Miloša Formana iz 1965. o Anduli, mladoj tvorničkoj radnici iz češke provincije kojoj kronično nedostaje muške populacije. Na zabavi upoznaje zgodnog praškog glazbenika Mildu. Odlazi ga u Prag posjetiti, međutim, očekuje je neugodno iskustvo upoznavanja njegovih roditelja. Ovaj film sniman je u maloj češkoj sredini s mnoštvom naturščika, prepoznatljivog stila i šarma.

4. svibnja - 18:40 - Strogo kontrolirani vlakovi - Klasik Jiříja Menzela koji govori o mladom otpremniku vlakova Milošu, nesigurnom i stidljivom mladiću, te njegovoj potrazi za ljubavnim i seksualnim životom. Radnja je smještena u okupiranoj češkoj provinciji za vrijeme Drugog svjetskog rata.
Film je osvojio Oscara za najbolji strani film te je uvršten u popis 100 najvećih djela svjetske kinematografije.

Cijena ulaznice iznosi 10,00 kn po filmu.