Dnevnik Anne Frank

anafrankEVENT

U Kinu Valli se 27. siječnja 2017. godine u 17:00 prikazuje film Dnevnik Anne Frank (Das Tagebuch der Anne Frank) povodom obilježavanja Dana sjećanja na holokaust i sprečavanja zločina protiv čovječnosti.

Radi se o drami Hansa Steinbichlera u trajanju od 128 minuta, a glavne uloge tumače Lea van Acken, Martina Gedeck i Ulrich Noethen.

Glavna junakinja filma je Anna Frank, židovska djevojčica rođena u Frankfurtu, koja se nakon dolaska Hitlera na vlast s roditeljima preselila u Amsterdam. Najteže ratne godine provela je u iščekivanju odvođenja u logor i skrivajući se u potkrovlju kuće. Nova filmska adaptacija jednog od najpoznatijih i istodobno najpotresnijih dnevničkih zapisa u povijesti 20. stoljeća govori o progonu židova te se prije svega obraća mladima, a producirana je uz dozvolu Fonda Anna Frank koji posjeduje autorska prava na dnevnik.

Osim popodnevne projekcije, treba spomenuti da će se film prikazivati i u sklopu projekta FUŠ - Film u školi brojnim učenicama osnovnih i srednjih škola u pet termina, te da su isti popunjeni.

Projekciju 27. siječnja u 17 sati možete pogledati po redovnim cijenama.

Vidimo se u Kinu Valli!