Film talijanskog redatelja Paola Genovesea otvorio prvu večer Filma na šugamanu

fratarskiEVENT

U četvrtak, 27. srpnja u 21.30 službeno je započelo drugo izdanje trodnevnog filmskog programa „Film na šugamanu“ koje organizira Javna ustanova Pula Film Festival i Fratarski d.o.o.

Prvu večer otvorio je talijanski film Potpuni stranci (Perfetti sconosciuti), Paola Genovesea, izvrsno osmišljena i vrlo intrigantna drama/komedija koja, sjajno prikazuje mračnu stranu ljudi, njihovih karaktera i loših navika. Dijalozi, teme razgovora i situacije u koje dolaze sugovornici u "Potpunim strancima" su iznimno zanimljivi i vrlo dobro napisani.

Fratarski otok, inače omiljeno mjesto kampiranja mnogih Puljana, ovaj put domaćini su uobičajeno okupljanje i druženje pretvorili u ljetnu kino pozornicu. Sinoćnji film naišao je na odobravanje publike koja se nije ustručavala podijeliti na glas emociju uz iskreni smjeh do kraja večeri. Bilo je vidljivo po iznimno velikom broju posjetitelja koliko su Puljani željni takvih kino predstava, a JU Pula Film Festival im to i pruža.

Sinoć se osjetio topli prijateljski i obiteljski doživljaj, uz šarolika godišta više od dvije stotine gledatelja, koji su doživljaj na kraju pozdravili velikim aplauzom.

Filmske večeri nastavljaju se večeras, 28. srpnja u 21.30 sati, projekcijom Tschick (Tschick); Faitha Akina, obiteljski / drama / film ceste, Njemačka, 2016., te u subotu, 29. srpnja u 21.30 obiteljskim filmom Skriveno blago (Tesoros), Maríe Novaro, Meksiko, 2017.

Program je besplatan za sve posjetitelje.