Verse, Festival putopisa / Spiritual Market

spiritualmarket1EVENT

Autor projekta: Vedran Ružić
Redatelji: Ira Tomić i John Kardum

Album Spiritual Market, nedavno objavljen u izdanju Croatia Recordsa, zamišljen je kao glazbena posveta Vedrana Ružića putovanjima Marka Pola te se sastoji od 7 raznovrsnih kompozicija od kojih svaka predstavlja dio te znamenite priče, a popraćen je i umjetnički izuzetnim filmom u režiji sjajnog tandema Ira Tomić i John Kardum, koji su tom sadržaju dali genijalnu vizualnu dimenziju. Album Spiritual Market ovogodišnji je dobitnik Porina za najbolji jazz album godine.
Projekt Vedrana Ružića Spiritual market i prvi hrvatski jazz film Ire Tomić i Johna Karduma, uz koncertnu promociju Porinom nagrađenog albuma Spiritual market.

Film je apstraktni prikaz putovanja Marka Pola od Venecije do Kine, put koji autori prolaze još jednom u današnjem vremenu, te tako nailaze na granice, rat za naftu, medijsku propagandu, uništenje okoliša, klimatske promjene i siromaštvo koje neobično podsjeća na trenutno stanje u Hrvatskoj, pa je tako i sam Marko Polo u ovom filmu u vremenski distorziranoj ulozi imigranta i izbjeglice. Ovaj eksperimentalni film je poput jazza nastajao često improvizirano i u hodu, naglasak je stavljen na motive, koji su se naknadno spajali u zaokruženu priču.

Kako je jedna od glavnih pokretačkih ideja projekta bila spajanje više umjetnosti, tako uz glazbu i film ovdje priču zaokružuju slike Vedrana Ružića i fotografije Ire Tomić i Johna Karduma, te tako čine neobičan spoj više umjetnosti koje se savršeno nadopunjavaju. Uz autora albuma i projekta Vedrana Ružića na kontrabasu, sastav čine njegovi kolege Adriano Bernobić na bubnjevima, Pavle Miljenović na gitari i Mario Bočić na saksofonu, a film su režirali John Kardum i Ira Tomić.

facebook Verse


Ulaz slobodan!

Kupi / rezerviraj ulaznice

raspored sjedenja 2