Pulica u kaputu - 3. Dani dječjeg filma / Pusti priču

 

PUSTI PRIČU

Trajanje: cca 30min
Putujuća pripovjedačica, zaogrnuta čarobnim, skitajućim plaštem vodi publiku u zadivljujući svijet bajki. Predstavlja se publici kao sakupljačica priča iz cijelog svijeta. Na svojim putovanjima pronalazi razne pripovijesti ili one pronađu nju, pamti ih, pripovijeda drugima, obilazi šarolika mjesta, čudnovata bića i najposebnije ljude. Putem ju vode tajanstvene legende, a kada ju neka čarobno dotakne, sprema je u svoj plašt i pušta k publici, jer tako to rade u udruzi "Pusti priču".
Udruga Pusti priču usmjerena je na očuvanje umijeća pripovijedanja te značaju priče u životu čovjeka, poticanju mašte i stvaranju priča. Svojim aktivnostima pokušava stvoriti osjećaj zajedništva u publici kroz poučne priče i dočarati drevno pripovjedačko ozračje kazivanja uz ognjište. Izvođačica je Željka Kondić Dabo iz Udruge Pusti priču iz Pule (prof. hrvatskoga jezika i povijesti i teta knjižničarka).


PUT PREMA SJEVERU

Zgodno je što u pričama možemo posjetiti i najhladnije krajeve, a da ne osjetimo hladnoću. Posebice kada nas zagrije topla priča o obitelji, prijateljstvu i probuđenoj hrabrosti. Norveška priča o plavim patuljcima u plavoj planini koji stvaraju dan i noć je kao stvorena za pripovijednje uz pucketanje vatre.

Čarobni sat – norveška priča

Kupi / rezerviraj ulaznice

raspored sjedenja 2