Pulica u kaputu - 3. Dani dječjeg filma / Pusti priču

 

PUSTI PRIČU

Trajanje: cca 30min
Putujuća pripovjedačica, zaogrnuta čarobnim, skitajućim plaštem vodi publiku u zadivljujući svijet bajki. Predstavlja se publici kao sakupljačica priča iz cijelog svijeta. Na svojim putovanjima pronalazi razne pripovijesti ili one pronađu nju, pamti ih, pripovijeda drugima, obilazi šarolika mjesta, čudnovata bića i najposebnije ljude. Putem ju vode tajanstvene legende, a kada ju neka čarobno dotakne, sprema je u svoj plašt i pušta k publici, jer tako to rade u udruzi "Pusti priču".
Udruga Pusti priču usmjerena je na očuvanje umijeća pripovijedanja te značaju priče u životu čovjeka, poticanju mašte i stvaranju priča. Svojim aktivnostima pokušava stvoriti osjećaj zajedništva u publici kroz poučne priče i dočarati drevno pripovjedačko ozračje kazivanja uz ognjište. Izvođačica je Željka Kondić Dabo iz Udruge Pusti priču iz Pule (prof. hrvatskoga jezika i povijesti i teta knjižničarka).


PUTOVANJE KROZ VRIJEME

Neopisiv doživljaj kada pripovijedamo i slušamo stare bajke je upravo putovanje kroz vrijeme. Odlazimo u prošlost i susrećemo princeze, vitezove ili se prisjećamo vremena kada smo bili mali. Ali ne i manji od junakinje iz iduće priče koja je bila visoka samo palac.

Palčica – Hans Christian Andersen

Kupi / rezerviraj ulaznice

raspored sjedenja 2