Osvoji put u Cannes!

Pozivaju se ljubitelji europskog filma da do 15. travnja putem različitih legalnih platformi (televizija, kino, festivali, VOD, streaming…) pogledaju 10 europskih filmova i sudjeluju u projektu #europeanfilmchallenge.

Potrebno je imati profil na facebooku, registrirati se na stranicu europeanfilmchallenge.eu i podijeliti iskustvo gledanih filmova temeljem kojeg će se sakupljati bodovi - kao dokaz dovoljno je priložiti fotografiju na kojoj se vidi kako su i gdje gledali film. S obzirom da je riječ o natječaju, organizirano je i ocjenjivanje natjecatelja, a kako #EuropeanFilmChallenge traje, tako se i pribrajaju bodovi ovisno o broju gledanih filmova, zemlji produkcije i različitosti platformi na kojima su gledani.

U Hrvatskoj se projekt European Film Challenge odvija u tri kruga, s tri pobjednika. Na kraju svakog kruga natjecanja najpredaniji filmofil odlazi na jedan od velikih europskih filmskih festivala (Berlin, Venecija, Cannes) i to posve besplatno: putni troškovi, smještaj i akreditacija su nagrada za gledanje filmova.

Projekt je sufinanciran sredstvima Kreativne Europe – Programa Media Europske Unije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a razvila ga je Udruga Pari Pikule u suradnji s Udruženjem filmskih radnika iz Bosne i Hercegovine, Kinom Tapiola iz Finske, Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma – Beldocs iz Srbije, Filmskom agencijom iz Španjolske, Kinom Bize iz Latvije te Kinom Metropolis iz Litve.