Ralph ruši Internet: Krš i lom 2!

U Kinu Valli, nakon šest godina od prvog djela, dolazi simpatičan nastavak popularnog Krša i loma - Ralph ruši Internet u 2D i 3D tehnici (r. Rich Moore & Phil Johnston). Sinkronizirana na hrvatski, ova animirana avantura katapultira popularnog antijunaka Ralpha i njegovu prijateljicu Vanellope u dinamični svijet interneta u fantastičnoj potrazi za zamjenskim dijelom jedne video igrice. Iz pera kultnog Terryja Gilliama stiže Čovjek koji je ubio Don Quijotea. Nakon što mladi redatelj u jednom selu snimi film o tragikomičnim avanturama glavnih junaka najčitanije knjige na svijetu, nekoliko se godina kasnije pokušava iskupiti za nanijete im posljedice snimljenog filma.

Sniman u Hrvatskoj, nova ekranizacija Robin Hooda (r. Otto Bathurst), prikazuje ratom prekaljenog križara koji pokreće pobunu protiv korumpirane engleske vlasti. Film je snimljen u Dubrovniku i istarskom selu Završju, jednim od najbolje očuvanih primjera srednjovjekovne arhitekture u unutrašnjosti Istre. Ekipa filma oduševila se Hrvatskom što su, uz gostoprimstvo domaćina i profesionalnost lokalnih filmskih radnika, cijelo vrijeme isticali.

Dokumentarni film Rodbina redatelja Vitalija Manskog putopisno je obiteljski film autora koji odlučuje proputovati regiju i posjetiti obitelj nakon Ukrajinske revolucije 2013. godine. Pred kamerom razgovara s članovima obitelji u Ukrajini, na Krimu i u Donjecku, nadajući se da će tako bolje shvatiti kako politički događaji djeluju na lokalno stanovništvo.