U Novu godinu s novim filmskim hitovima!

„Koja je ovo država!“ naslov je nove satirične komedije Vinka Brešana u kojoj humornim apsurdom prikazuje svakodnevicu, društvene i političke tendencije koje se kose sa zdravim razumom, no koje su nepobitno ukorijenjene u naš način života. Iz nacionalne produkcije dolazi i „Sam samcat“ (r. B. Jelčić) film o očinskoj ljubavi ujedno izvorom patnje ali i najveće radosti.

Simpatična komedija „Glazbena ljubav“ (r. J. Peretz) komični je prikaz o životnom kolu sreće i čudnovatim putevima sudbine, a romantična komedija „Kako uloviti neženju“ (r. V. Levin) o dvoje čangrizavih gosta na vjenčanju koja spaja upravo zajednička negativnost. Film „Bucka“ (r. A. Fletcher) pak prati bucmastu tinejdžericu koja se prijavi na jedno od natjecanja u ljepoti u organizaciji svoje majke, a toplu obiteljsku priču donosi i „Instant obitelj“ (r. S. Anders) u kojoj bračni par u domu za posvajanje upoznaje buntovnu 15-godišnju djevojku, koja ima mlađeg brata i sestru te preko noći postanu peteročlana obitelj.

Snažne biografske drame „Leptir“ (r. M. Noer) i „Marija kraljica Škotske“ (r. J. Rourke) prikazuju, u prvom, priču o nemilosrdnosti sustava koji po donošenju pogrešne presude osuđuje sitnog kriminalca na doživotan zatvor, a u drugom Mariju Stuart i posljedicama pokušaja da svrgne svoju rođakinju Elizabetu I, kraljicu Engleske, s trona.

„Snježna kraljica“ (r. R. Lence i A. Tsitsilin) animirana je sinkronizirana avantura o djevojčici Gerdi pred kojom je odvažan zadatak spašavanja čarobnjaka i svoje obitelji od zlog kralja Haralda. Fantasičnu pustolovinu donosi i „Mala gospođica Dolittle“ (r. J. Masannek) o djevojčici koja može razgovarati sa životinjama.
Dobitnik Zlatne Palme na filmskom festivalu u Cannesu 2018. „Obiteljske veze“ (r. H. Kore-Eda) drama je o siromašnoj obitelji koja se bavi sitnim krađama da bi preživjela, no koja ipak zbrine napuštenu djevojčicu.

Dobitnik čak pet nagrada Europske filmske akademije, uključujući one za najbolji film, redatelja, scenarij i glavnu glumicu te dobitnik nagrade za najboljeg redatelja na filmskom festivalu u Cannesu 2018. drama je „Hladni rat“ (r. Pawel Pawlikowski) o ljubavnom paru koji prilikom posjete Berlinu, 50.-ih godina razmišljaju trebaju li pobjeći na zapad.

„Glass“ (r. N. Shyamalan) donosi neslomljiv duo Bruce Willis i Samuel L. Jackson u priči o čuvaru Davidu Dunnu koji koristi svoje nadnaravne moći kako bi pronašao Kevina Wendella Crumba, poremećenog muškarca s 24 različitih ličnosti. „Suspiria“ (r. D. Argento) remake je istoimenog uspješnog horora iz 1977. godine u kojemu mlada plesačica otkriva nadnaravnu pozadinu plesne kompanije koju pohađa.

Dokumentarni film "Grace Jones: Bloodlight and Bami" (r. S. Fiennes) osobna je priča o divljoj, strašnoj, androginoj divi Grace Jones, a u Kinu Valli će se prikazati ekskluzivna snimka koncerta s turneje 'Love Yourself' svjetski popularne koreanske grupe BTS u Seulu BTS World Tour Love Yourself In Seoul.

Iz Metropolitan opere dolazi nova produkcija, prvi put u visokoj rezoluciji, opera "Adriana Lecouvreur" (12.siječnja) a iz Boljšoj teatra "Bajadera" Ludwiga Minkusa (20. siječnja).

Vidimo se u Kinu!