Studeni u Kinu Valli – 27 filmova, Retrospektiva Ingmara Bergmana i MetOpera

Studeni u Kinu Valli započinje ekranizacijom popularne Obitelji Addams (r. G. Tiernan, C. Vernon) nastavkom Terminator sage s Lindom Hamilton i Arnoldom Schwarzenegger, nezavisni Kamo si otišla, Bernardette? redatelja Richarda Linklatera (Odrastanje) i posljednje tri projekcije Ciklusa Japanskog filma; Intendant Sansho, Život Ohare i Balada o Narayami.

Drugi tjedan otvara akcijski spektakl Bitka za Midway (R. Emmerich) o odlučujućoj pobjedi SAD-a nad Japanom u Drugom svjetskom ratu. Na programu će se pronaći i Doktor Sleep (r. M. Flanagan), prema romanu Stephena Kinga, ujedno i nastavak kultnog filma Isijavanje (S. Kubrick). Biografska glazbena drama Judy (r. Goold) donosi život „iza duge“ legendarne Judy Garland koju u filmu utjelovljuje Renée Zellweger.

Od 14. do 20. studenog svakodnevno će se prikazivati Retrospektiva Ingmara Bergmana s filmovima: Jesenja sonata, Lekcija iz ljubavi, Persona, Prizori iz bračnog života, Sedmi pečat, Tišina i Divlje jagode. Prikazat će se dokumentarni film o legendarnom opernom pjevaču Lucianu Pavarottiju, Pavarotti, oskarovca Rona Howarda i Izazivač: Le Mans '66 (r. Mangold) snimljen prema istinitom događaju o trostrukoj pobjedi Forda nakon šestogodišnje dominacije Ferrarija. Posljednja prilika za animirani Everest: Mladi jeti (r. J. Culton) na rasporedu je za vikend u 11:00 sati.

Pretposljednji tjedan u studenom započinje nastavkom veličanstvenog hita Snježno kraljevstvo 2 (r. C. Buck, J. Lee) s Annom, Elsom, Kristoffom, Olafom i Svenom koji napuštaju Arendelle da bi pronašli izvor Elsinih moći. Urnebesna komedija Jexi (r. J. Lucas, s. Moore) prikazuje što se može dogoditi kada osoba najviše na svijetu voli svoj mobilni telefon. Napeti španjolski triler o korupciji Vlast (r. R. Sorogoyen) dobitnik je 7 nagrada Goya, uključujući one za najbolju režiju, scenarij te glavnog i sporednog glumca dok Praznici u divljini (r. N. Vanier) donosi toplu obiteljsku priču o spašavanju ugroženih vrsta ptica.

Za kraj studenog, nastaviti će se svakodnevno prikazivanje Snježnog kraljevstva 2 te nezavisni filmovi Tuga i slava (r. P. Almodóvar) autobiografska priča o redatelju hipohondru s Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi, Nož u leđa (r. R. Johnson) o iznenadnoj smrti glave obitelji za vrijeme obiteljskog okupljanja i Last Christmas (r. P. Feig) romantična komedija s Emiliom Clark u glavnoj ulozi.

Ljubitelje opere 9. studenog očekuje Puccinijeva Madame Butterfly a 23. studenog veličanstveni Eknaton Philipa Glassa.