Kreće 71. Pulski filmski festival

Kreće 71. Pulski filmski festival

Vrijeme je za 71. Pulski filmski festival i film pod zvijezdama! Festival se svečano otvara u četvrtak, 11. srpnja svjetskim premijerama novih filmova Rajka Grlića i Nevija Marasović, a večer zatvara tulum uz DJ Kovača u Domu hrvatskih branitelja

U četvrtak, 11. srpnja u 18 sati otvara se Festivalski centar u Domu hrvatskih branitelja nakon čega u obližnjem Istarskom narodnom kazalištu, kao uvod u otvaranje 71. Festivala, u 19 sati započinje svečana premijera romantične drame “Šlager” Nevija Marasovića s Lanom Barić i Jankom Popovićem Volarićem u naslovnim ulogama.

Pred Arenom nas predvečer već tradicionalno dočekuje Puhački orkestar Grada Pule, slijedi svečano otvaranje koje će voditi Ida Prester, pozdravit ćemo brojne filmaše koji će proći ispred Arene, a od 22 sata gledamo svjetsku premijeru romantičnog trilera Rajka Grlića “Svemu dođe kraj” sa Živkom Anočićem i Jelenom Đokić u glavnim ulogama. Nakon filmskog programa selimo u Festivalski centar u Domu hrvatskih branitelja gdje od 23 sata započinje tulum uz DJ Kovača. Ulaznice za svečano otvaranje u Areni možete kupiti online ili na info punktu na Giardinima.

Filmom protiv toplinskog udara

U ove vrele dane, kada nam najavljuju toplinski udar, pozivamo vas da nam se pridružite na nizu filmova i popratnih događanja u dobro klimatiziranim prostorima Doma hrvatskih branitelja, Kina Valli i Istarskog narodnog kazališta. Večeri, već znatno ugodnije, rezervirane su za Arenu te još dvije popularne lokacije na otvorenom – Ambrelu i Brijune.  Točan raspored prikazivanja filmova provjerite na internetskoj stranici Festivala, a napominjemo da se ulaznice naplaćuju samo u Areni, dok je ulaz na sve ostale lokacije slobodan. Evo kako će izgledati jedan “tipski” dan na Festivalu!

Prijepodnevna filmska druženja u DHB-u

Gdje drugdje započeti dan nego u Festivalskom centru? Smješten u Domu hrvatskih branitelja, mjesto je druženja filmaša i publike na događanjima od jutra do kasno u noć. Festivalski dan započinje u 10 sati razgovorima s ekipama filmova iz Glavnog programa prikazanim večer ranije u Areni ili u Istarskom narodnom kazalištu. Potom u duelu “Točno u podne” doznajemo kako kritičari ocjenjuju pogledane filmove. Podsjetimo da će i novinari ocjenjivati filmove Glavnog programa, a o njihovom sudu svakodnevno ćemo vas obavještavati putem naših društvenih mreža. Naravno, pozivamo i vas, dragu publiku, da glasate za svoje favorite što je tradicija Pule od početka Festivala. Glasački listići bit će podijeljeni gledateljima na prvoj i drugoj (repriznoj) projekciji.

Filmovi Glavnog programa u više termina

Jedan prosječan dan na Puli nastavlja se u nedavno obnovljenom Istarskom narodnom kazalištu, spremnom za svečane projekcije i potpun doživljaj filma. Tamo već u 11 sati kreće Glavni program Festivala – prva projekcija iz sekcije Manjinske koprodukcije, nakon koje slijedi razgovor s filmskom ekipom. Glavni program nastavlja se u 16 sati u Kinu Valli, drugim naslovom Manjinske koprodukcije, također uz filmsku ekipu i razgovor poslije filma. Hrvatski filmovi iz Glavnog programa prikazuju se u dva termina – prva  svečana projekcija u prisustvu filmske ekipe je u 19 sati u INK-u, a druga u 21:30 u Areni.
U slučaju da ne stižete na glavne projekcije, svi naslovi iz natjecateljskog programa  svakodnevno se repriziraju u Kinu Valli i INK-u nekoliko poslijepodnevnih i jednom kasnovečernjem terminu.

Kino Valli od jutra do večeri

U Kinu Valli u 10 sati kreće Pulica, dječji program s komedijama i animiranim avanturama idealnim za obiteljska druženja, a nakon glavnih i repriznih projekcija natjecateljskog program, te projekcija studentskih filmova, u 18 sati na rasporedu je Vremeplov, s restauriranim klasicima i filmovima koji tematiziraju povijest, prošlost i sjećanje. Slijedi Greater Adria, međunarodni program 71. Pule koji od 20 sati donosi šest uzbudljivih igranih i dokumentarnih naslova.

PulaPRO za filmske profesionalce

U drugom dijelu Festivala, od ponedjeljka, 15.7., do srijede, 17.7., intenzivira se program namijenjen akreditiranim filmskim profesionalcima PulaPRO koji se održava u Kinu Valli i Festivalskom centru. U prijepodnevnim terminima u Kinu Valli doznajemo što se novo sprema od filmova i TV serija u zemlji i regiji, na čak četiri ovogodišnja pitchinga.

Potom slijedi Pulski filmski forum u Festivalskom centru na kojem se susreću predstavnici audiovizualne zajednice koji će raspravljati o tome kako hrvatski film kotira na međunarodnim festivalima, što se s domaćim i nezavisnim naslovima događa nakon premijere kad krenu u nacionalnu kinodistribuciju, ali i koja je cijena bavljenja filmom u Hrvatskoj.

Doživite film pod zvijezdama

Večer na Pulskom filmskom festivalu rezervirana je za Arenu i doživljaj filma pod zvijezdama uz sedam naslova iz glavnog natjecateljskog programa, od kojih će mnogi u Puli imati svjetsku ili hrvatsku premijeru te uz šest svjetskih hitova iz programa PoPularna Pula.

Film pod zvijezdama na Festivalu možete doživjeti još na dvije lokacije – pod brijunskim nebom i na Ambreli. Na Brijunima se prikazuje selekcija naslova ovogodišnjeg Glavnog programa (karte za odlazak na Brijune kupuju se u Fažani u poslovnici NP Brijuni) , a na Ambreli miljenici pulske publike, filmovi koji su kroz povijest Festivala osvojili nagradu Zlatna vrata Pule. Oba programa počinju u 21:30.


Tulumi za kraj dana

Na kraju dana u Festivalskom centru sjajan je niz koncerata iz večeri u večer, a  svi započinju od 23 sata. Rasplesat ćemo se uz neke od najboljih domaćih i regionalnih glazbenika, od TBF-a, Buč Kesidija do Baby Lasagne. Proučite što smo vam sve pripremili u glazbenom programu i pozovite ekipu da nam se pridruži na podiju jer ulaz na tulume 71. Pule je slobodan.   

RASPORED PROJEKCIJA

PRODAJA ULAZNICA

INFO PUNKT (Giardini): Od 4. do 18. srpnja 2024. od 09:00 do 22:00
ISPRED ARENE: 11. – 18. srpnja 2024. od 18:00 do 00:00 sati

ONLINE KUPNJA

CIJENE I POGODNOSTI

 

Podijelite članak