Novi filmski tjedan u rujnu u znaku drame i komedije!

Novi filmski tjedan u rujnu u znaku drame i komedije!

U novom filmskom tjednu u Kinu Valli od 12. do 18. rujna na programu ostaje filmski hit – nastavak klasika ”Bubimir Bubimir”, a pridružuju mu se komična drama „Kinds of Kindness”, napeti triler „Ne govori zlo” te francuska drama „Samo nas dvoje”. Najmlađi će uživati u animiranoj pustolovnoj komediji „Panda u Africi”. Ponovno na rasporedu je i najgledanija talijanska drama u posljednjih 27 godina – „Uvijek postoji sutra”

Novi filmovi

„Bubimir Bubimir” nastavak je filmskog klasika Tima Burtona, predvodnika gotičke kulture u američkoj filmskoj industriji. Ova horor komedija prikazuje tri generacije obitelji Deetz koja se nakon neočekivane obiteljske tragedije vraća kući u Winter River. Život im se okrene naglavačke kada Lydijina (Winona Ryder) buntovna kći tinejdžerica Astrid (Jenna Ortega) otkrije tajanstveni model grada na tavanu i slučajno otvori portal u zagrobni život. Uz probleme koji se spremaju u oba svijeta, samo je pitanje vremena kada će netko izgovoriti Bubimirovo (Michael Keaton) ime tri puta i time ponovno prizvati njegove jedinstvene vragolije.

„Kinds of Kindness” nova je suradnja oskarovaca Yorgosa Lanthimosa i zvijezde filma Emme Stone koja je njihov peti zajednički projekt. Ova triptična bajka prati čovjeka bez izbora koji pokušava preuzeti kontrolu nad svojim životom; policajca koji je zabrinut jer se njegova supruga, koja je nestala na moru, vratila i čini se kao druga osoba; te ženu odlučnu pronaći određenu osobu sa posebnom sposobnošću, koja je predodređena da postane izvanredni duhovni vođa.

Kada američka obitelj bude pozvana da provede vikend na idiličnom seoskom imanju šarmantne britanske obitelji s kojom su se sprijateljili na odmoru, ono što počinje kao san na odmoru brzo se pretvara u zamršenu psihološku noćnu moru. „Ne govori zlo” napeti je triler koji se temelji na scenariju danske horor senzacije s James McAvoyom u glavnoj ulozi  kao karizmatični vlasnik imanja čije neuobičajeno srdačno i neposredno gostoprimstvo krije neizrecivu tamu. 

"Samo nas dvoje" dobitnik je francuske nagrade Cesar za najbolji adaptirani scenarij! Kada Blanche upozna karizmatičnog Gregoirea na zabavi na koju je odvuče njezina sestra blizanka Rose, misli da je pronašla idealnog muškarca. Veze koje ih vežu brzo se produbljuju i dolazi do strastvene afere. Iako Rose ima ozbiljne rezerve prema Gregoireu, Blanche se odlučuje s njim vjenčati te ubrzo sele daleko od Blancheine obitelji, na mjesto gdje počinje njezin novi život koji uključuje: dvoje djece, posao učiteljice u osnovnoj   školi i hodanje na prstima oko Gregoireove neutemeljene rastuće nesigurnosti. Malo po malo, Blanche se nađe uhvaćena u stisku duboko posesivnog i opasnog muškarca, očajnički želeći pobjeći od njegove sve više prijeteće ljubavi.

Film za djecu

Za najmlađe posjetitelje pripremili smo „Pandu u Africi“, animirani film koji prati hrabru pandu u potrazi za otetim prijateljem. Nakon opasnog prelaska oceana panda stiže na daleki kontinent, potpuno nepoznat njegovoj vrsti. Tamo, naš nevjerojatni junak velikog srca, oslanjajući se na svoju domišljatost i nove prijatelje, mora spasiti prijatelja zmaja od opasnog lava i njegovih poslušnika.

Propustili ste / Pogledajte

Veliki interes u publici pobudio je talijanski film „Uvijek postoji sutra“, stoga ga ponovno prikazujemo u segmentu Propustili ste / Pogledajte! Ova inspirativna talijanska drama s elementima humora donosi priču i kućanici Deliji koja se odlučuje boriti protiv patrijarhata u svojoj obitelji u 40-im godinama prošlog stoljeća, za boljitak sebe i svoje kćeri.

 

Podijelite članak